شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۲

گر می خواهید خانه کلنگی خود را بسازید؛ بخوانید شرایط دریافت وام ساخت مسکن

منبع خبر: اقتصاد آنلاین

شاید بیشتر کسانی که می خوهند زمین مسکونی خود را بسازند و چند واحد آپارتمان بنا کنند یا همه انبوه سازانی که شغلشان ساخت واحدهای مسکونی است و حتی خریدارانی که پس از گذشت سال ها کار و پس انداز حالا می خواهند ...

برای خود و خانواده شان یک واحد مسکونی خریداری کنند و پس از سال ها از اجاره نشینی خلاص شوند مسئله وام مسکن و این کلمه برایشان مهمترین واژه ای باشد که در این گیر ودار وجود دارد.

حدود سال های ۸۵- ۸۶ که میزان وام مسکن حدود ۱۸ میلیون تومان بود وتقریبا به طور متوسط هزینه ساخت هر متر مربع واحد مسکونی کمتر از ۳۰۰ هزار تومان بود با این رقم می شد یک واحد ۶۰ متری را احداث کرد و اگر قیمت هر متر مربع آپارتمان را در جنوب تهران در آن سال ها ۷۰۰ هزار تومان در نظر بگیریم یک واحد ۶۰ متری چیزی حدود ۴۲ میلیون تومان قیمت دا‌شت که وام ۱۸ میلیونی تقریبا ۴۰ درصد مبلغ خرید یک واحد مسکونی ( حداقل در جنوب تهران) را تامین می کرد اما امروزه با افزایش قیمت واحدهای مسکونی و با توجه به اینکه وام ساخت و همچنین وام خرید افزایش چندانی نداشته حالا دیگر وام مسکن آن اهمیت و جایگاه قبلی را ندارد و دیگر نمی توان روی آن به عنوان یک اهرم کمکی قدرتمند حساب باز کرد.

شرایط دریافت وام ساخت مسکن به نام مالک است و مالکان می توانند پس از دریافت این وام به سازنده وکا‌لت دهند و خانه خود را به صورت مشارکتی بسازند.۳۰ میلیون تومان از این وام از طریق سپرده گذاری صورت می گیرد به این صورت که اگر شخصی توان احداث چند واحد را داشته باشد می تواند به ازای هر واحد یک حساب باز کند و محدودیتی برای پرداخت تسهیلات به یک نفر وجود ندارد. برای استفاده از این تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی باید مبلغ ۱۵ میلیون تومان را به مدت یکسال سپرده گذاری کرد البته در صورت سپرده گذاری با مبلغ ۴ میلیون تومان مدت انتظار به ۴۲ ماه افزایش می یابد. ضمن اینکه در اواخر دولت دهم مقرر شد از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن تا سقف ۲۰ میلیون تومان دیگر هم به سازندگان واحدهای مسکونی تعلق بگیرد که مجموع این رقم به ۵۰ میلیون تومان می رسید که ۴۰ میلیون تومان از این وام در زمان فروش واحدها به خریدار منتقل میشد.

ضمن اینکه این وام برعکس وام مسکن مهر فقط بر عهده یک بانک – بانک مسکن- گذاشته نشده بلکه مسئولیت تامین و پرداخت آن برعهده مجموعه بانک های دولتی قرار گرفته بود. ضمن اینکه پس از رسیدن کار به حداقل ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد از رقم وام پرداخت می شود و با حداقل ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی به بعد ۵۰ درصد مابقی رقم وام به اعضا پرداخت می شود.

چه کسی جلوی افزایش تسهیلات مسکن را گرفت؟

۳۰ اردیبهشت سال جاری متن موافقت هیئت دولت با افزایش ۶۶ درصدی سقف تسهیلات ساخت مسکن از رقم کنونی ۳۰ میلیون تومان به دسطح جدید ۵۰ میلیون تومانی توسط محمد رضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور به بانک مرکزی ابلاغ شد. در حالی که در پاراف بهمنی در قسمت بالای تصویب نامه خطاب به معاون اقتصادی بانک مرکزی جمله مبنی بر انجام اقدام لازم دیده میشد اما تاکنون شواهدی از ابلاغ یا پرداخت تسهیلات ۵۰ میلیونی در بازار ساخت وساز مشاهده نشده است. در این زمینه مسئولان دولت جدید در حوزه وزارت مسکن می گویند: دولت یازدهم در این زمینه قصوری انجام نداده است و در هفته های آخر عمر کاری دولت دهم به دلیل محدودیت منابع بانکی، این مصوبه از مرحله ابلاغ به بانک مرکزی فراتر نرفت و در همان دولت متوقف شد و در واقع نبود منابع برای به روز رسانی وام ساخت مهمترین دلیل لغو این مصوبه است. کما اینکه طبق قانون مصوبه های هیات دولت به صورت صد در صدی برای دولت های بعدی لازم الاجرا نیست و در دولت جدید می تواند درآن تجدید‌‌ نظر کرد. با این اوصاف کارشناسان حوزه مسکن عموما به افزایش وام ساخت مسکن برای رونق ساخت وساز و متعاقبا وام خرید مسکن برای خارج شدن بازار مسکن از رکود معتقدند البته اکثر این کارشناسان معتقدند که ‌این افزایش باید آرام و تدریجی باشد تا اثر کمکی وام تبدیل به اثر تحریکی نشود و رقم افزایشی را خنثی نکند.

به گزارش تراز، ضمن اینکه در حال حاضر برای وام ۲۰ یا ۲۵ میلیونی خرید مسکن چیزی در حدود ۳۰۰ هزار تومان در ماه باید قسط پرداخت کرد که با افزایش وام ساخت مسکن به رقم ۵۰ میلیون تومان و تایید آن توسط دولت جدید طبق قانون ۴۰ میلیون تومان از این رقم به عنوان وام خرید واحد نوساز به خریدار پرداخت می شود که احتمالا اگر مدت زمانی باز پرداخت این وام افزایش پیدا نکند شاهد اقساط ماهیانه بیش از ۵۰۰ هزار تومان خواهیم بود که قطعا رقم سنگینی برای اقشار کارگر و کارمند جامعه محسوب می شود. امید است در آینده نزدیک با تخصیص اعتبار لازم به این مصوبه شرایط افزایش وام مسکن و ابلاغ آن به بانک ها مهیا شود.

فهرست اخبار
آرشيو اسفند ماه سال 1397آرشيو دی ماه سال 1397آرشيو مهر ماه سال 1397آرشيو خرداد ماه سال 1397آرشيو ارديبهشت ماه سال 1397آرشيو فروردين ماه سال 1397آرشيو اسفند ماه سال 1396آرشيو مرداد ماه سال 1396آرشيو خرداد ماه سال 1396آرشيو فروردين ماه سال 1396آرشيو دی ماه سال 1395آرشيو آذر ماه سال 1395آرشيو آبان ماه سال 1395آرشيو مرداد ماه سال 1395آرشيو تير ماه سال 1395آرشيو خرداد ماه سال 1395آرشيو ارديبهشت ماه سال 1395آرشيو بهمن ماه سال 1394آرشيو مهر ماه سال 1394آرشيو شهريور ماه سال 1394آرشيو مرداد ماه سال 1394آرشيو تير ماه سال 1394آرشيو خرداد ماه سال 1394آرشيو ارديبهشت ماه سال 1394آرشيو فروردين ماه سال 1394آرشيو اسفند ماه سال 1393آرشيو بهمن ماه سال 1393آرشيو دی ماه سال 1393آرشيو آذر ماه سال 1393آرشيو آبان ماه سال 1393آرشيو تير ماه سال 1393آرشيو ارديبهشت ماه سال 1393آرشيو فروردين ماه سال 1393آرشيو اسفند ماه سال 1392آرشيو بهمن ماه سال 1392آرشيو آبان ماه سال 1392آرشيو مهر ماه سال 1392آرشيو شهريور ماه سال 1392آرشيو مرداد ماه سال 1392آرشيو تير ماه سال 1392آرشيو خرداد ماه سال 1392
دستگیره کرم مشکی طلا
تلرانس
 
پروفیل قوطی مربع 400X400 میلیمتر
لوله و پروفيل ساوه
 
دستگیره کمدی روپیچ
ايران برنز استيل
 
کاشی گرانیتی40x60 صورتی پرتراکم MP072
كاشی گرانيتی مهسرام
 
درپوش پلی پروپیلن سان فیت
لوله سان اصفهان (سان فيت)
بيمه ايران نمايندگی محارم
رکورد مصرف گاز نیروگاه‌ها جابه‌جا شد/ ۳۱۲ میلیون مترمکعب در یک روزرکورد مصرف روزانه گاز نیروگاه‌ها در هفته منتهی به ۱۷ مرداد شکسته شد و در روز دوشنبه (۱۳ مرداد) با ثبت ۳۱۲ میلیون مترمکعب، بیشترین مقدار مصرف به ثبت رسید.عربستان سعودی در مسیر تحول سبز ساخت ۱۰۰۰ سد، کاشت ۱۰ میلیارد درخت و جهش در امنیت غذایی و منابع آبمرکز داده متا از مخلوط بتن بهینه شده با هوش مصنوعی برای افزایش مقاومت و کارایی استفاده خواهد کردبتن سفارشی Amrize برای این تأسیسات ۸۰۰ میلیون دلاری با مساحت ۷۱۵۰۰۰ فوت مربع در مینه سوتا، کاهش ۳۵ درصدی ردپای کربن را نشان داد.چندین شهر، اجباری شدن تهویه مطبوع را بررسی می‌کنندگرمای شدید به یک تهدید فزاینده برای سلامتی تبدیل می‌شود. دولت تا انتهای شهریور تکلیف نیروگاه‌ها را مشخص کند | نهاد تنظیم‌گر انرژی به زودی شکل می‌گیرد در نشست اخیر کمیسیون انرژی اتاق ایران ضمن ارائه یک پیشنهاد اجرایی برای تعیین تکلیف تسهیلات نیروگاه‌ها به صندوق توسعه، اعلام شد: فرآیند ایجاد نهاد تنظیم‌گر انرژی، مستقل از دولت به زودی نهایی می‌شود. پیشنهادات پرداخت بدهی‌های ارزی نیروگاه‌های بخش خصوصی بررسی شد. بررسی پیشنهادات پرداخت بدهی‌ ارزی نیروگاه‌های بخش خصوصی | تغییر رویکرد مدیریتی زیرساخت‌های تولید برق کشور از حالت عادی به «مدیریت پیشگیرانه بحران» وزارت نیرو با تأخیر در تسویه‌حساب نیروگاه داران آن‌ها را با بدهی 2.9 میلیارد دلاری به صندوق توسعه م آرش نجفی رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، گفت: عدم حمایت وزارت نیرو از نیروگاه داران و تأخیر در پرداخت صورت حساب آن‌ها، فعالان این صنعت را با بدهی 2.9 میلیارد دلاری به صندوق توسعه ارزی مواجه کرده است. روی چاه نفت گرسنه می‌خوابیم چون از مغزمان استفاده نمی‌کنیم.مهدی غضنفری، رئیس صندوق توسعه ملی می گوید: روی چاه نفت گرسنه می‌خوابیم چون از مغزمان استفاده نمی‌کنیم. انرژی خورشیدی، بازی تبلیغاتی وزیر نیرو/ بحران برق را با رویا نمی‌شود خاموش کرد!واقعیت آن است که انرژی خورشیدی به‌دلیل ویژگی‌های ذاتی و ضعف زیرساخت‌های داخلی، هنوز نمی‌تواند نقش جدی در سبد تأمین برق کشور ایفا کند. ۳۰ برابر شدن قیمت مسکن در ۱۰ سال بازار مسکن طی ماه‌های اخیر در وضعیت رکود عمیقی فرو رفته است؛ رکودی که هم خریداران مصرفی را از میدان خارج کرده و هم انگیزه سرمایه‌گذاران را کاهش داده است. ظرفیت تولید برق ۵۰۰۰ مگاوات افزایش یافتوزیر نیرو با بیان اینکه طی یک سال گذشته ظرفیت تولید برق کشور ۵۰۰۰ مگاوات افزایش یافته است، از رشد ۷۱ درصدی ظرفیت تولید برق خورشیدی کشور نسبت به سال گذشته خبر داد. ظرفیت‌سازی برای اجرای ۱۱۱ پروژه مشارکتی مسکن در سال جاریسال گذشته ۱۳ همت پروژه در همکاری با بخش خصوصی (پروژه مشارکتی) تایید و تصویب شد که این پروژه‌ها در حال عقد قرارداد با سازندگان قرار دارد.بازار مسکن به کما رفت؛ خبری از معاملات خرید و فروش نیستنایب رئیس اول اتحادیه املاک با اشاره به رکود شدید بازار مسکن گفت: حجم معاملات که در خرداد افت شدیدی داشت، در تیرماه تقریباً به صفر رسید و خرید و فروش عملاً متوقف شده است.سرمایه‌گذاری ۱۶.۶ همتی بخش خصوصی در شهرهای جدیدتهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید از توسعه شهرهای جدید با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاری در ۱۸۹ پروژه به ارزش ۱۶.۶ هزار میلیارد تومانی خبر داد.
كليه حقوق اين سايت مربوط به بازار مصالح و مسكن محارم می‌باشد.  Copyright © 2025 B3m Co. All rights reserved.